INFORMATIECASSETTE OF SLIPCASE MET INHOUD

In dit project komen een aantal disciplines mooi samen. CXN bedacht in opdracht van de klant het concept en verzorgde het ontwerp. Bizzprint regelde de productie waarbij offsetdruk, cacheren, omplakken, lasersnijden en bedrukken van het acrylaat, frezen van de geleiders en montage van de cassette uiteindelijk tot dit eindreulaat heeft geleid. Een combinatie van productie en regie (printmanagement) dus.
 

slipcase

Drukken van slipcase is precisie werk
Bij zo'n project ga je niet over één nacht ijs. Om alles goed te kunnen checken hebben we door de afwerker een model laten maken. Aan de hand van dit model kon CXN de opmaak perfect afstemmen. Omdat er een doorlopend beeld op het omslag zit is elke millimeter van belang. Nadat het ontwerp klaar is draaien we proeven zodat we fysiek kunnen controleren of alles past. Daarna gaan de drukvellen in productie.

omplakken slipcase

Cacheren en omplakken van slipcase
De drukvellen zijn gedrukt op mc en afgewerkt met een matlaminaat. Daarna worden de drukvellen gecacheerd op een 2 mm dik karton en omplakt. De vouwlijnen worden in het karton gefreest zodat er mooi strakke hoeken ontstaan. Het maken van zo'n cassette gaat in meerdere productiegangen.

monteren slipcase

Monteren van de slipcase in het omslag
Om de cassette compleet te maken wordt de slipcase gemonteerd in het omslag. Dat gaat handmatig. Elke cassette wordt nauwkeurig nagekeken en gemonteerd. Tijdens het productieproces zijn kleine magneetjes in het karton aangebracht zodat de flap van de cassette mooi sluit.

sluitring of busschroef

Frezen van de geleiders en drukken van de acrylaat tabbladen
In de slipcase komen 3 acrylaatplaten waarop de informatie gedrukt staat. De informatie op de drie bladen vormt samen één verhaal als ze op elkaar gelegd worden. De acrylaat paneeltjes komen in de cassette met een geleider. Deze geleider werd op onze Zund gefreest uit 5 mm zwart forex. Door de geleider in de cassette te monteren onstaat een mooi systeem waar de acrylaat paneeltjes in geschoven kunnen worden.

printen acrylaat

Een eindresultaat om trots op te zijn
Het blijft altijd een feestje om het eindresultaat te zien. Alle stappen in het proces maakt zo'n product best complex en dan is het altijd een mooie beloning als het eindresultaat voor je ligt. Bizzprint heeft elke cassette in vloeipapier gewikkeld en in een boekhuls verpakt zodat de klant ze goed beschermd kon versturen.

 

 

Nieuwsgierig naar wat Bizzprint voor jou kan betekenen? Bel Lourens of Egge om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht