RESTVERPAKKING INZETTEN ALS PROMOTIONEEL VULMATERIAAL
 

afvalkarton recyclen bizzprint

Restverpakking als basis voor een innovatieve oplossing
In het bedrijf komt veel restverpakking vrij. Regelmatig worden er materialen in dozen aangeleverd die we bijvoorbeeld in mailingen gebruiken. We doen veel fulfilment waarbij items moeten worden omgepakt. Dan blijven er een hoop oude dozen over. Al die restverpakking werd gescheiden en als 'oud papier' afgevoerd.

Voor het inpakken en afvullen van dozen gebruiken we vulmateriaal wat werd ingekocht.

De aanvoer van vulmateriaal en de afvoer van oude dozen geven allebei transportbewegingen. We vroegen ons af of dat niet duurzamer kon. Hoe gaaf zou het zijn als we van de dozen waarin je materialen aanlevert de vulling kunnen maken voor de mailing waarin we die materialen verwerken? Dat zou een mooie circulaire oplossing zijn!

verwerken restverpakking tot vulmateriaal

Zelf vulmateriaal maken van oude restverpakkingen
Met de aanschaf van een kartonschredder maken we nu ons eigen vulmateriaal voor mailingen. Zo kunnen we 'on demand' naar behoefte onze eigen vulmaterialen maken. Dat geeft dus minder transportbewegingen. Door ons eigen afval te gebruiken als grondstof voor het maken van vulmateriaal doen we ons milieu een plezier. Dat is voor iedereen goed!

vulmateriaal van restverpakking

Hergebruik en duurzaamheid wordt een promotionele kans
We zijn creatieve digitale drukkers. Bij het zelf maken van vulmateriaal kwamen we op een idee. Wat als we nu dit vulmateriaal kunnen voorzien van een printje? Daarmee zouden we het neutrale materiaal kunnen omvormen naar gepersonaliseerde vulling voor mailingen. Van dat idee werden we enthousiast dus begonnen we met testen.

promotioneel vulmateriaal

Kleurrijke boodschap of bescheiden uiting in huisstijl
We zijn na wat aanpassingen nu in staat van het afvalkarton jouw eigen promotionele vulmateriaal te maken! We gebruiken afvalverpakkingen wat we omvormen naar volumineus vulmateriaal of beschermende matjes. In het proces zetten we er een persoonlijke print op. Resultaat is dat de inhoud van jouw doos niet alleen beschermd is maar het vulmateriaal bovendien jouw merk promoot.

vulmateriaal als promotie

Heb jij interesse in deze nieuwe vorm van promotioneel vulmateriaal?
Wil je jouw mailing laten opvallen? Heb je fulfilment, inpak of ompakwerk uit te besteden en wil je deze nieuwe mogelijkheid toevoegen als vulmateriaal? We leggen je graag uit hoe het werkt. 

Bizzprint verzorgt wekelijks mailingen waarbij zowel het gepersonaliseerd printen als de complete handling zoals het toevoegen van gimmicks of productsamples in eigen huis wordt verzorgd. Op die manier kun je op één plek je complete mailing laten verzorgen. Meer over deze mogelijkheden lees je in deze blog

 

Terug naar het overzicht